arrows
Chris Moon
Chris Moon

Endurance

Experiences on the balance of life and death and the limit of human endurance

16:02 - 16:22

Over Chris Moon

Chris Moon’s doel in het leven is om mensen te helpen om hetgeen wat ze doen nog beter te doen, dit op basis van zijn eigen unieke ervaringen om basisbeginselen toe te passen die mensen standaard kunnen gebruiken in hun dagelijks leven.

Hij is een van de meest fortuinlijke mensen die u zult ontmoeten, gezegend met leven, terwijl hij al een groot aantal keer zomaar dood had kunnen zijn. Hij is een voormalige Britse officier die het leger verliet om voor een goed doel te gaan werken, te weten het verwijderen van landmijnen en niet-ontplofte munitie. Hij is een van de weinige westerlingen die wist te overleven nadat hij gevangen werd genomen in Cambodja door de Rode Khmer (een van de meest meedogenloze terreurgroepen in de geschiedenis). Hij onderhandelde over zijn eigen vrijlating en dat van twee collega's.

Twee jaar later, terwijl hij aan het werk was in een afgelegen deel van Mozambique, werd hij opgeblazen toen hij in een zogenaamd ontruimd gebied liep en verloor hier zijn zowel zijn rechterarm als zijn recherbeen. Om te overleven behandelde hij zichzelf, midden in het mijnenveld, waar hij veel bloed verloor. Zijn artsen melden dat ze nog nooit iemand hadden gezien die wist te overleven met zo'n kleine hoeveelheid bloed.

Minder dan een jaar nadat hij het ziekenhuis verliet voltooide hij met succes de marathon van Londen en werd hij de 1e Ultra-afstand renner met een amputatie ter wereld die de slopende Marathon des Sables voltooide. Sindsdien heeft hij de meest zware ultra-afstand races in de wereld uitgelopen, inclusief de in Badwater gehouden 135 mijl lange Death Valley-race, de heetste plek op aarde.

Als het gaat om een beperking tot het maximale uit te weten dagen, om je volledig aan te passen naar verandering en om tegenspoed te overwinnen, dan beloopt Chris dit pad als de beste. Hij heeft zichzelf meer dan eens bewezen als het gaat om het leveren van hoge impact presentaties, om hulp bieden om gedrag te veranderen en om prestaties te verbeteren. Als spreker levert Chris passie, humor en inspiratie. Hij deelt zijn eigen ervaringen die zich afspelen op de grens van leven en dood en het testen van de limiet van het menselijke uithoudingsvermogen. Ervaringen die de pretenties die we hebben als mens volledig wegvagen en die ons in staat stellen om zijn basisprincipes te gebruiken om te leren onszelf uit te dagen. Deze beginselen hebben een academische achtergrond in de vorm van door hem behaalde Masters in menselijk gedrag en zijn werk met diverse psychologen en psychiaters. Chris Moon is een internationale spreker die heeft gewerkt met diverse culturen, bedrijven en overheden over de hele wereld.