arrows
Gregor Petri
Gregor Petri

Digitaal als Duursport

Naast continue verandering als gevolg van het beschikbaar komen van steeds nieuwe technologische innovaties, zoals machine learning, (ro)botisering en op termijn quantum computing, wordt de digitale samenleving ook steeds meer gestuwd en gestuurd door een aantal niet technologische drivers. Zoals een groeiende behoefte aan trust, een nieuwe realisatie van het belang van privacy en een veel nauwere -vaak real-time - samenwerking binnen culturele, commerciële en logistieke ecosystemen. Een overwegend technocratische benadering is niet voldoende om ons als ambitieuze digitale duursporter op deze toekomst voor te bereiden. Brede scenario planning met meerdere stakeholders en (simultaan) schaken op meerdere platformen wordt steeds belangrijker om de noodzakelijke dynamiek en snelheid op het veld mogelijk te maken. Creativiteit, empowerment en multi-inzetbaarheid zijn hierbij even cruciaal voor digital endurance als voor - het ooit hier uitgevonden – totaalvoetbal. Winnende teams zullen dan ook steeds meer bestaan uit creatieve “Versatilists”, die het spel kunnen maken, terwijl het gebeurd. In deze eerste sessie keken we hoe we ons het beste kunnen voorbereiden op deze uitdaging.

10:32 - 10:52

Over Gregor Petri

Gregor Petri houdt zich als Research Vice-President bij Gartner bezig met onderzoek naar de inzet van public cloud computing en de creatie en implementatie van cloud strategieën. Tevens is hij als agenda manager verantwoordelijk voor Gartner’s Build and Market Cloud-based offerings initiatief en is als research lead de communicatie liaison voor de Benelux regio. Cloud computing is een cruciale enabler voor de digitale en software gedefinieerde platformen die in snel tempo de ecosystemen waarin leveranciers, gebruikers en overheden samenwerken, veranderen. Het presenteren van perspectieven op de impact die public cloud computing op multi-enterprise en ecosysteemscenario’s in het nieuwe digitale tijdperk en het helpen van organisaties bij het plannen van deze transitie zijn een belangrijk onderdeel van de activiteiten van Mr. Petri. Hij is lid van het CSP Cloud en Communications team van Gartner.

Voordat Mr. Petri bij Gartner in dienst trad was hij een regelmatig spreker en schrijver over IT innovatie en schreef hij één van de eerste cloud primers – “Shedding Light on Cloud Computing” (2009)- later gevolgd door “Lean, or the Art of Cloud Computing Management” (2011) en meer recent “Tune into the Cloud, The Story So Far” (2016). Zijn publicaties en blogs worden wereldwijd gelezen en hij word door internationale publicaties als Cloud Computing Journal en de Huffington Post genoemd als één van ’s werelds Top 100 bloggers op het gebied van cloud computing. Petri begon zijn loopbaan als Management Trainee in het CIO Office van Akzo, analyseerde just-in-time productie bij Philips en begeleide de Europese market introductie van een range van IT-innovaties, zoals objectgerichte ERP-toepassingen, mobiele bedrijfsapplicaties en XML servers. Voorafgaand aan zijn huidige positie was hij Sr. Director Product Marketing EMEA bij CA Technologies. Mr. Petri is een voormalig bestuurslid van de Dutch Web-Service Association, de XML Users Group Holland en hockey vereniging Geel-Zwart, waar hij actief speelde totdat hij begon met hardlopen. Hij heeft Bedrijfseconomie en Informatietechnologie gestudeerd in Rotterdam en Tilburg. Tijdens zijn studie schreef en publiceerde hij één van de eerste Europese Shareware-applicaties en richtte hij zijn een consumentenelektronica en media-startup op.