arrows
Klaas Bollhoefer
Klaas Bollhoefer

AI: een continu transformatiekader

AI: een continu transformatiekader

Kunstmatige intelligentie (AI) zal de wereld veranderen, maar revolutie is grillig, waarschijnlijk niet te stoppen en wordt vaak verkeerd begrepen. Dit presenteert ons, onze processen, technologieën en onze bedrijven als geheel met nieuwe uitdagingen en vraagt om een nieuw manier van denken en handelen, nieuwe architecturen, kamers en routines.

Hoe verschillen AI-oplossingen van traditionele software? Welke veranderingen impliceren dit - technisch, organisatorisch, cultureel? Hoe kunnen we als bedrijf en als samenleving gelijke tred houden? Ontwerpers en vernieuwers worden? Wat moet geleerd en afgeleerd worden?

Tijdens de CXO Summit heeft Klaas Bollhoefer deze vragen behandeld. Hij presenteerde een framework (een blauwdruk), het Data Leadership Process Model (DLPM). Met het duidelijke doel van het initiëren en eisen van een continu herdenken van digitale transformaties in het algemeen.

10:52 - 11:12

Over Klaas Bollhoefer

Klaas Bollhoefer fungeert al meer dan 6 jaar als de Chief Evangelist van The Unbelievable Machine Company, een bedrijf van Basefarm, en is een pionier in data science in Duitsland, Europe en daarbuiten. Op het snijvlak van business, IT, kunstmatige intelligentie en design ontwikkelt hij hypermoderne strategieën, ruimtes, services, teams en soms vluchtroutes, en beschrijft zichzelf als voor-, zij- en achterwaarts denker. Daarnaast is hij mede-oprichter en CEO van Birds of Mars, een in Berlijn gevestigd adviesbureau dat de kruispunten van menselijke en kunstmatige intelligentie onderzoekt en ontwikkelt. De overgebleven tijd word gevuld met bliksem gesprekken, gastcolleges, programma commissies en ambachtelijk brouwen. Klaas is een gecertificeerde scrum master, ontwerpdenker, bemiddelaar, coach en zal altijd nieuwsgierig blijven.